Waarom kiezen voor elegante damessneakers

Momenteel is het buiten typisch herfstweer, het is guur, nat en winderig. Het zal de komende maanden alleen nog maar kouder worden als het echt winter is. De tijd van mooie zomerjurken en zomerse schoentjes met hakken is voorbij. Nederlandse vrouwen zijn sowieso ‘down to earth’ en kiezen ook graag voor spijkerbroeken en gympen. Want damessneakers kunnen functioneel en comfortabel maar tegelijkertijd ook vrouwelijk en elegant zijn. In dit artikel bespreken we een van de beste damessneakers merken dat momenteel op de markt is, namelijk Mason Garments

Wat is Mason Garments?

Het merk Mason Garments is een schoenenlabel dat in 2012 is opgericht door een man van eigen bodem, de Nederlandse Rendi Aditia. Hij droomde al op jonge leeftijd van een schoenenlijn die aansluit bij zijn persoonlijke smaak. Zijn gevoel voor mode werd ook ingegeven doordat hij zijn oudere broer en moeder vaak luxe kleding zag dragen.

De naam ‘Mason Garments’ refereert naar ‘masonic ideology’. Deze ideologie staat voor jezelf omringen met productieve en gedreven mensen die succesvol willen worden. Het team van Mason Garments bestaat dan ook uit zeer creatieve en hardwerkende mensen die verschillende achtergronden maar dezelfde visie hebben. Mason Garments maakt nu zowel damesschoenen als herenschoenen, maar in dit artikel focussen we natuurlijk vooral op de Mason Garments dames lijn en minder op Mason Garments heren.

Luxe sneakers

De dames collectie van Mason Garments is een exclusieve en luxe collectie waar alleen gebruik gemaakt wordt van de mooiste Italiaanse leersoorten. Ze zijn vaak wit van buiten maar je ziet ze ook in andere kleuren zoals paars, grijs roze en zwart. Sommige van de schoenen zijn aan de binnenkant afgewerkt met een bloemenprint. Bij de Mason Garments schoenen wordt het vooral aangeraden om het te dragen onder een minimalistische outfit. Je kunt denken aan mooie jeans, een fijn wit T-shirt en een leren jasje.

Voor de urban vrouw

De Mason Garments sneakers zijn natuurlijk ideaal voor drukke stadse vrouwen die dagelijks door de stad fietsen. Als je graag jezelf los danst op festivals of in clubs, of dagelijks op de fiets naar de studie of je werkt fietst. Dan zijn de Mason Garments schoenen echt iets voor jou. Zoals we aangaven is het fijne van de schoenen dat ze zowel vrouwelijk en elegant zijn maar ook dat ze comfortabel en stevig zijn. Ze zijn dus ideaal voor guur weer en stadse situaties. Natuurlijk wil je de schoenen wel goed verzorgen en schoonhouden. Ze zijn te mooi om vies te maken.