Wat te doen bij een whiplash

Je zal het vast wel eens voorbij horen komen, een whiplash. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het is goed om dit te weten, want mocht je ooit eens in de situatie zitten dat je bij iemand bent met een whiplash, of het zou jou overkomen, dan weet je wat je zou kunnen doen.

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat wanneer je een harde klap krijgt tegen je hoofd en deze dusdanig heen en weer wordt geslingerd dat er letsel ontstaat in je nek. Het is vaak lastig dit letsel vast te stellen, maar er kunnen wel röntgen foto’s worden gemaakt om dit te achterhalen. Het meest kenmerkende aan een whiplash zijn de symptomen. Zo zou je door een whiplash hoofdpijn, misselijkheid, stijve schouders, nek- en rugpijn en andere klachten kunnen ervaren.

De behandeling van een whiplash is afhankelijk van de symptomen die je hebt. Zo zouden er vaak positieve resultaten geboekt worden met fysiotherapie en bepaalde medicatie. Een whiplash zal in de meeste gevallen herstellen. Het is vaak een kwestie van tijd voordat de klachten afnemen.

Wanneer iemand net een klap heeft gehad waardoor er een whiplash zou kunnen zijn ontstaan moet dit door een arts vastgesteld worden. Het kan zijn dat wanneer het om een ongeluk gaat, dat de schok er voor zorgt dat er geen pijnklachten worden gevoeld. De dagen na een whiplash zou je het beste wel kunnen proberen je nek te blijven bewegen. Zo blijft je gedoseerd toch de nek in beweging houden.

Wat doe je bij langdurige klachten?

Een whiplash kan in sommige gevallen voor langdurige klachten zorgen, zoals migraine of concentratieproblemen. Helaas zorgt dit er soms voor dat het lastig is om dagelijkse bezigheden te blijven doen zoals studie of werk. Wanneer je een whiplash hebt gehad door een ongeluk, dan is het goed om te weten dat er met behulp van een letselschade advocaat heel wat regelwerk uit handen genomen kan worden.

Het inschakelen van een expert scheelt zowel tijd als energie. Een letselschade-expert beschikt over de benodigde kennis om een dekkende schadevergoeding te eisen. Er komt namelijk bij het bewijzen van schade nogal wat deskundigheid kijken. Wanneer je zelf letsel hebt opgelopen is dit wel het laatste waar je mee bezig wilt zijn.

Brugman Letselschade Advocaten is een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Wil je advies van een ervaren letselschade advocaat? Je kunt ten alle tijden vrijblijvend advies inwinnen.