Geen schaduw in de tuin? Zo creëer je het!

Natuurlijk ben je ontzettend blij dat de zon schijnt en dat het lekker warm weer is buiten. Alleen begrijpen we natuurlijk ook dat het soms gewoon net een beetje te is. Soms wil je ook even lekker kunnen genieten van het mooie weer zonder dat je direct met je koppie in de felle zonnestralen zit. De oplossing hiervoor? Een fijne schaduwplek natuurlijk! Nog geen schaduwplek in je tuin? We vertellen je graag hoe je dat op een simpele (en snelle) manier kan creëren.

Bomen, tuinhuis of een luifel

Staat er nog een tuinverbouwing op de planning? Dan kan je het natuurlijk ook meteen lekker groots aanpakken. Een boom, tuinhuis of zonneluifel zijn dan toch wel de beste opties die er zijn met betrekking tot het creëren van schaduw. Met het planten van een boom of meerdere bomen zorg je niet alleen voor schaduw maar je maakt je tuin ook meteen wat groener. Je kan ervoor kiezen om een volwassen boom te laten planten door een tuinexpert of je kunt een klein boompje planten die nog enkele jaren nog heeft om tot zijn ware grootte te groeien. Het enige nadeel van een zelf een boompje planten is natuurlijk dat je niet direct die schaduwplek hebt en misschien wil je dat deze zomer nog wel graag hebben. In dat geval is een tuinhuis of luifel een betere oplossing. Met een tuinhuis creëer je naast schaduw ook meteen extra ruimte. Je kunt het tuinhuis gebruiken als extra opslagruimte of je kunt er een leuke zithoek in maken voor als het buiten wat minder weer is. Met een zonneluifel zorg je er niet alleen voor dat je in je tuin een schaduwplek hebt maar je houdt het ook meteen in huis lekker koel doordat de zon niet naar binnen kan schijnen.

Een parasol of schaduwdoek

Zijn de vorige oplossingen misschien wat te groot of heb je op dit moment niet het budget daarvoor? Dan kan je het natuurlijk ook kleiner aanpakken. Een andere oplossing om een tijdelijke schaduwplek te maken is door een parasol neer te zetten of een schaduwdoek op te hangen. Een parasol plaatst je meestal in een houder op de grond. Het is een grote paraplu die in ieder geval een aantal zitten plekken van schaduw kan voorzien. Hoe groter de parasol, hoe meer schaduw uiteraard. Een parasol kan je ten alle tijden opzetten maar ook weer weg halen. Een hele makkelijk manier voor als je dus op zoek bent naar wat tijdelijke schaduw. Nog een goede oplossing is het schaduwdoek. Het schaduwdoek lijkt op een parasol alleen hangt je deze op deze op. Je kan een standaard schaduwdoek kopen die je aan drie of vier punten in je tuin bevestigd of je kan een schaduwdoek kopen die je aan een rails bevestigd. Beide hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Welk schaduwdoek het beste bij jouw past? Bij Schaduwdoekplaza kunnen ze je daar alles over vertellen!