Geef je tuin dit weekend nog een flinke make-over!  

Met dit prachtige weer in je tuin spenderen is fijn mits… je tuin aan je wensen en eisen voldoet uiteraard. Zijn er echter dingen waar je een beetje met tegenzin tegen aan kijkt of zijn er gewoon een aantal kleine dingetjes die je wilt aanpakken of veranderen? Wacht dan niet langer en geef dit weekend je tuin een flinke make-over. Geen idee waar je moet beginnen? Hieronder een paar simpele tips.

Ruim op en maak schoon

Heb je stiekem al een tijdje niks meer aan je tuin gedaan qua schoonmaak werk of opruimen? Begin dan daar eens mee. Zeker na de herfst en je winter ligt er soms behoorlijk wat rommel in je tuin qua bladeren of heeft het onkruid zich weer een weg weten te banen door je bloemenperkje. Of misschien heb je wel mos op je tegels of tuinmeubelen. Ziet er natuurlijk alles behalve mooi uit! Dus zorg er als eerste voor dat alles er weer spik en span uitziet, dit ziet er namelijk meteen al een heel stuk frisser uit.

Ga aan de slag met de basis

Als de basis van je tuin goed is kan je er in principe alle kanten mee op. Tot de basis hoort de bedekking van de grond en schuttingen van je tuin. Voor de bedekking van je grond kan je kiezen voor tegels maar ook voor een grasmat, zand of kiezels. Je kunt ook beginnen met gedeelte van de grond mocht je nog niet helemaal zeker zijn over wat je graag in je tuin wilt hebben. Ook de schuttingen zijn een belangrijk punt in je tuin en kunnen een tuin echt doen stralen of juist niet. Scheve schuttingen en rot hout bestaan alles behalve mooi. Wist je trouwens dat een nieuwe schutting ook geen eens zo heel erg duur hoeft te zijn? Kijk een bij Nobelhout voor hun uitgebreide assortiment aan schuttingen en hekwerken voor een beeld qua mogelijkheden.

Decoreer je tuin

Eenmaal een goede basis gecreëerd? Dan kan je uiteraard aan de slag met tuindecoratie. Tot tuindecoratie behoort eigenlijk alles wat niet tot de basis hoort. Van bloemen en planten tot aan een tuinkast en verlichting. Hiervoor is het misschien fijn om je tuin op te delen in zones. Zo kan je iedere zone voorzien van passende decoratie. In de zit-zone wil je bijvoorbeeld iets meer sfeer en verlichting zodat je daar ook ’s avonds nog lekker kan blijven zitten terwijl je bij de bloemen en planten juist misschien iets meer rust wil. En mochten jullie fanatieke BBQ’ers zijn, dan is een BBQ meubel natuurlijk ook meer dan gewenst.