Een groenblijvende Clematis is een aanwinst voor je tuin

We hebben allemaal wel eens een Clematis gezien. Meestal zie je de zachtroze versie. Maar ook de witte Clematis Armandii is erg populair. En dat is niet zonder reden. De groenblijvende Clematis is een echte aanwinst voor je tuin. Deze klimplant geeft schitterende bloemen en blijft dus groen in de winter. Dat zorgt ervoor dat je ook in de winter geen lelijke schutting hoeft te zien of kale sprieten tegen je pergola ziet groeien. De groenblijvende Clematis is goed te combineren met allerlei andere klimplanten, maar ook op zich is de plant al erg mooi.

Laat de groenblijvende Clematis opklimmen tegen een trellis

Een groenblijvende Clematis is een plant waar je heel veel plezier aan kunt beleven. Heb je een plantenbak met een trellis staan? Dan kun je de groenblijvende Clematis tegen de trellis op laten groeien. In de plantenbak kun je bollen planten of mooie laagblijvende planten neerzetten. Je kunt verschillende kleuren Clematis door elkaar gebruiken of juist verschillende kleuren naast elkaar zetten. Deze kun je, als je dat wilt, ook nog afwisselen met andere groenblijvende klimplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan de hedera of de kamperfoelie.

Een terras aankleden doe je zo

Heb je een terras in je tuin? Dan is de kans groot dat je rondom het terras een randje, ook wel border genoemd, met planten hebt gemaakt. Maar dat kan wel een beetje saai en oubollig overkomen. Je kunt dit een stuk spannender maken. BIjvoorbeeld door te werken met verschillende soorten planten. Plant wat bollen en zet groenblijvende struiken neer. Ook zomergroen en eenjarige planten kunnen erg mooi zijn. Zet niet alleen planten in de volle grond, maar zet er ook een paar in plantenbakken of mooie potten. Hou er dan wel rekening mee dat sommige planten in de koude winter naar binnen moeten. Een klimplant kan natuurlijk niet naar binnen worden verplaatst. Deze kun je van extra beschutting voorzien door hooi of stro om de kluit te binden.

Zet ook eens een plantje op tafel

In huis ben je het wel gewend: je zet regelmatig een bosje bloemen of een plantje op tafel. Maar dat kan ook buiten. Je moet er dan alleen voor zorgen dat de plant niet van tafel kan waaien. Maar heb je, bijvoorbeeld, een veranda? Dan is deze uitermate geschikt om daar wat planten binnen te zetten. Je kunt de veranda zelf laten begroeien met een groenblijvende Clematis. Dat ziet er heel gezellig uit en je hebt er jarenlang plezier van!