3 redenen waarom je moet kiezen voor groene grootzakelijke energie

Is het tijd voor een nieuw contract omtrent grootzakelijke energie? Wanneer je eerder altijd gebruik maakte van grijze energie voor je bedrijf is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van groene stroom. In Nederland en op andere plekken in de wereld is duurzaamheid de laatste jaren een belangrijk thema geworden. Groene grootzakelijke energie past enorm goed bij een duurzame wereld. Ben je het gewend om grijze stroom af te nemen? No worries: door groene grootzakelijke energie vergelijken scoor je op dezelfde manier de beste deal, maar dan een groene. In dit artikel lees je meer over de voordelen van duurzame grootzakelijke energie.

Eenvoudige manier om de wereld te vergroenen

Een van de grootste, misschien zelfs wel dé grootste, redenen om over te stappen op groene energie voor je bedrijf is omdat je op die manier een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Met duurzame stroom in plaats van grijze energie ben je namelijk veel minder vervuilend bezig. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Kijken we naar de productie van grijze energie dan zien we dat daar veel meer CO2 bij vrij komt dan bij de productie van groene stroom. CO2 is schadelijk voor het milieu en zorgt onder andere voor de opwarming van de aarde. Bij groene energie komt amper CO2 vrij. Daarnaast wordt grijze stroom uit fossiele bronnen gehaald. Denk aan steenkool en aardolie; brandstoffen die op een dag op zullen zijn. Groene stroom wordt uit natuurlijke bronnen gemaakt die nooit op kunnen gaan.

Duurzaamheid past bij de moderne samenleving

Wat ook prettig is, is dat duurzaamheid – en dus ook groene energie – goed past in de huidige samenleving. Steeds meer mensen, zowel bedrijven als particulieren, stappen over op een duurzame lifestyle. Dat betekent dat er vanuit consumenten ook een groeiende vraag naar duurzame producten en bedrijven is. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van de Nederlanders vandaag de dag liever kiest voor een bedrijf dat bezig is met duurzaamheid dan voor een bedrijf dat dit niet doet? Kortom: een potentiële klant zou eerder voor jouw diensten of producten kunnen gaan dan voor die van de concurrent – mits je zichtbaar iets doet aan duurzaamheid en de concurrent niet. Dit kan jou dus meer klanten en zo meer omzet opleveren. Uiteraard is het hierbij aan te raden om nog veel verder te gaan op het gebied van duurzaamheid, maar met groene energie heb je in ieder geval al een goed en betaalbaar begin.

Je kunt je eigen stroom opwekken

Wat tot slot een groot voordeel is van groene grootzakelijke energie is het feit dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. In tegenstelling tot grijze energie is groene energie vrijwel overal ter wereld te produceren. Als ondernemer kun je bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen om op die manier je eigen energie op te wekken. Dat kan met grijze energie absoluut niet! Wanneer je over voldoende zakelijke zonnepanelen beschikt, kun je zelfvoorzienend aan de slag op het gebied van stroom. Natuurlijk moet je eerst een investering maken, maar houd hierbij in de gaten dat je zo’n investering er altijd na enkele jaren uit hebt. Hoe dat werkt? Heel simpel: zonnepanelen kosten een x bedrag per paneel. Vervolgens wek je gratis stroom op basis van zonnestralen op. Omdat je gebruik maakt van gratis energie en dus niets kwijt bent aan je grootzakelijke energiecontract per maand heb je je zonnepanelen er binnen een paar jaar uit. Meer weten over hoe dit zit? Op Minder.nl lees je alles over zonnepanelen voor mkb en voor grootzakelijke bedrijven. Ook kun je daar eenvoudig een berekening maken of zonnepanelen voor jouw onderneming haalbaar zijn.